Програми за размяна на трафик (Traffic Exchange Services)

Печеленето на пари от PTC сайтове може да е доста бавно, особено ако кликате сами и нямате реферали, които да ви помагат. Много от сайтовете предлагат реферали под наем срещу месечно заплащане, но това изисква да инвестирате собствени средства, а все пак идеята е сайтовете да ни плащат, а не ние на тях, нали :). Затова трябва да се стремите към привличане на директни реферали чрез уникалния си рефералски линк. Хубавото при тях е, че са безплатни и безсрочни - докато кликат активно ще допринасят към печалбите ви.

Директни реферали обаче се намират трудно. Повечето потребители успяват да привлекат до 4-5 приятели и познати, което си е успех, но за да очакваме добри печалби, е добре да разполагаме с най-малко 10-15 активни директни реферали. Ключът към успеха е да направим рефералския си линк достояние на колкото се може повече хора. А как става това? Начинът е само един - реклама. И то безплатна реклама, защото както вече казах, основната ни цел е да получаваме пари, а не да даваме.

Безплатна реклама? Съществува ли такова нещо?
Накратко - ДА.

Един от тези методи е да рекламирате безплатно в нашия сайт. Другият, на който искам да наблегна, са програмите за обмен на трафик или Traffic Exchange. Името им подсказва как работят - вие гледате чужди страници за определено време, а в замяна на това останалите потребители гледат вашата страница. В тези програми може да рекламирате напълно безплатно всякакви видове линкове*. Съществуват стотици сайтове, които предлагат Traffic Exchange, но аз ще посоча само три, които смятам, че са най-ефективни:


EasyHits4U

Popular 1:1 Traffic Exchange

Това е лидерът на пазара за обмен на трафик, нещо като Neobux при PTC сайтовете, задължителен за регистрация. Освен че рекламира страниците ви напълно безплатно пред повече от 400 хиляди потребители, EasyHits4U дори ви плаща по $0.30 за всеки 1000 сайта, които разгледате! Един от малкото сайтове с 1:1 traffic exchange ratio - за една разгледана страница получавате едно уникално посещение на сайта си. Потребителите стоят на сайтовете по минимум 20 секунди. Дава възможност при желание да насочите рекламите си единствено към аудитория от България.
Кликнете ТУК, за да се регистрирате (след като последвате линка, кликнете върху Join now!).


TrafficG

Traffic Exchange Service

Още една програма за размяна на трафик при съотношение 1:1 и 20 секунден таймер. При нея няма заплащане, но ако привличате реферали, ще увеличите трафика към уеб страницата си още повече. Позволява да се добавят линкове, които водят към хазартни сайтове.
Кликнете ТУК, за да се регистрирате (след като последвате линка, кликнете върху Join For Free).


Hit Safari

Traffic Exchange Service

Тази програма за Traffic Exchange предлага съотношение 2:1, но за сметка на това е с 6 секунден таймер. От една страна това означава, че ще преглеждате повече реклами и съответно ще печелите повече посещения към вашия линк, но от друга потребителите ще имат по-малко време да разгледат страницата ви.
Кликнете ТУК, за да се регистрирате (след като последвате линка, кликнете върху Join Now).


След като се регистрирате може да използвате програмите, за да промотирате рефералските си линкове или собствения си уебсайт/блог. За всяка страница, която вие разглеждате, получавате уникални посещения към вашия линк. Няма ограничение на броя на сайтовете, които може да разгледате. Това означава, че всеки ден може да си спечелите хиляди посетители :).

Как да използваме програмите за размяна на трафик? (видео)

*Забранени за реклама са страници, съдържащи порнография, насилие, расизъм, хазарт и др.